KÕIK UUDISED

Kohvri söökla: kuidas ühest broilerist nädal aega süüa saab

2025. aasta 30. Märts #koostöö #retsept #inspiratsioon #kulinaaria 

Masterchef Eesti Kuulsused Köögis võitja Kohver jätkab oma retseptide jagamist videoformaadis. Selles episoodis tuleb kasutusele terve broiler, mis kasutatakse algusest lõpuni. Õpid ära, kuidas terve kana ise tükkideks lõigata, kuidas puljongit keeta ning saad asjalikke näpunäiteid kanast maksimumi välja võlumiseks. 
Allpool on välja toodud episoodis kasutatud retseptid.


Täispika episoodi leiad siit ja retsepte jagame täpselt autori sõnade, koguste ja juhendamisega.

 

PANNIKANA

Pannikanaks on vaja: 

Nahaga kanafileed
Tüümiani 
Küüslauku
Võid 
Šallotte
Valget veini
Puljongit

Pannikana on serveeritud CONCHA sarja taldrikul

Maitsestad kanafilee, paned nahaga poole kuumale pannile ja tõstad raskuse peale. Praed mõne minuti. Võtad raskuse maha, kontrollid kananaha värvi. Kui on kuldseks kiskumas, võtad kuumuse madalale-keskmisele. Raskus uuesti peale. Praed veel 5 minutit. Kui tundub, et kana hakkab vaikselt läbi küpsema. Küljed on valged ja seest kisub roosa vaikselt läbipaistvaks, on aeg kanarind pannil ümber keerata. Kuumus kõrgeks, või, tüümian ja küüslauk pannile. Küpsetad filee maitsetaimede ja sulavõi sees lõpuni. Ei lähe kaua. 2 minutit umbes. 
 
Nüüd tõstad kanarind taldrikule puhkama, muu kauba jätad panni ja viskad šallotid pannile lisaks. Praed pehmeks. Seejärel valad tassikese veini, keedad kokku. Törts suhkrut, segad läbi. Seejärel valad tassikese puljongit ning teelusika sinepit ja keedad kokku. Kui puljongist on pool alla keenud, siis võtad panni kuumalt, sulatad sisse tüki võid, maitsestad soola-pipraga. 
 
Valmis. Sööma. 
 

KANA-CACCIATORE

Kana-cacciatore jaoks on vaja:
 
Kanakoibi
Sibulat
Küüslauku
Sellerit
Porgandit
Kuivatatud tšillit
Võid
Veini
Puljongit
Musti oliive
Tüümiani
Võid

Kana-cacciatore serveerimisel on kasutatud RAKU sarja taldrikut. 

 
Pott tulele, õli põhja. Kanakoivad lõika pooleks nii, et saad poolkoivad ja kintsud. Kanajupid potti, maitsesta soola-pipraga, mõlemalt poolt pruuniks ja uuesti potist välja. Nüüd sama kanapraadimisõli sees prae pehmeks hakitud sibul ja seller ja porgand. Viska potti ka kuivatatud tšillit. Kui sulle meeldib teravam pada, viska rohkem. Kui oled kapsiinide suhtes allergiline, jäta tšilli välja. Maitsesta soola-pipraga. Kui need on pehmed, purusta küüslauk potti. Seejärel sõrmeotsaga suhkrut, võid ja supilusikatäis jahu. Prae jahu läbi, tõsta kana tükid tagasi potti, vala vein peale ja keeda alkohol välja. Seejärel pigista potti tomatipasta. Kuumuta ka see läbi. Nüüd vala potti purustatud tomatid ja puljong. Keeda keskmisel kuumusel rahulikult kokku. 40-45 minutit. Lisa oliivid, keeda veel 5 minutit ja maitsesta, kui tarvis. Kas on soola vaja? Kas oleks piisk suhkrut hea? Äkki pipar? Pada on valmis. Las seisab ja jahtub veits. Tee samal ajal kiire gremolata. 
 

GREMOLATA

Gremolata jaoks on vaja:
 
Tsitrusekoort … sidruni või apelsini või laimi… mida parasjagu on
Soola
Peterselli

Sidrunikoor gremolatasse on riivitud mikroriiviga - elumuutev!

 
Riivi ühe tsitruse koor. Misiganes tsitrus sul kodus parasjagu on. Igaüks on omamoodi maitsenüansiga. Kui tahad, mine hulluks, riivi mitme erineva tsitruse koort. Toimib ka. Nüüd viska tsitrusekoor kaussi, haki üks hea kimp lehtpeterselli peeneks ja viska samasse kaussi. Nüüd vala sinna ka head oliiviõli ja maitsesta soolaga. Kui on mage, pane soola juurde. Kui tahad vedelemat gremolatat, lusti õliga. Jumala eest ära tee gremolatat blenderis. Nii ei käi asjad. Saad mingi smuuti niimoodi. Ei kõlba selline teguviis. 
 
Nüüd kui gremolata on ka valmis, siis serveeri…  Tõsta kana, tõsta kastet, mille sees kana küpses, loomulikult õngitse ka mõned oliivid ja kühvelda pajaroale otsa ka gremolatat. Rikkamad pered riivigu ka parmesani. 
 
Head isu, inimesed!
 
Meie omalt poolt juba ootame uut episoodi ja kui soovid Kohvri nippe ära kasutada näiteks mikroriivi või head nuga soetades, siis saad seda teha 10% soodsamalt koodiga KOHVER10. Kood kehtib nii kauplustes kohapeal kui ka e-poes
 
 

Sarnased retseptid